Democratic Front Row

Genom initiativet Democratic Front Row, som Fashion Week i Stockholm och Tele 2 står bakom, uppmanas unga svenskar att ta modeelitens platser på Ida Klamborns front row. Via virtual reality ersätts kändisar av robotar och för första gången någonsin kan nu alla modeintresserade recensera en modekollektion i realtid.

Placerade på Ida Klamborns front row kommer en interaktiv robotinstallation, som symboliserar folket, att ta plats. Robotinstallationen är utrustad med Virtual Reality-kameror, som gör det möjligt för unga modeintresserade svenskar att se visningen från de mest åtråvärda platserna. Kända personer som Rebecca & Fiona, Little Jinder, Michel Dida och Bea Åkerlund ställer sig bakom initiativet och ger bort sina platser.

– Säsongens tema på Fashion Week är Teknik & Mode, något vi tar fasta på i Democratic Front Row där vi visar på att den svenska modeindustrin inte är rädd för att bryta invanda mönster genom nya tekniker. Vi låter Virtual Reality-tekniken bli ett verktyg för att nå konsumenter i ett så här tidigt skede och skapar ett direkt engagemang både på och utanför visningsarenan, säger Emma Ohlson, generalsekreterare på Association of Swedish Fashion Brands, arrangör till Fashion Week i Stockholm.

Läs mer på www.democraticfrontrow.com