Swedish Fashion Now – Paris Edition

Swedish Fashion Now är en global varumärkesplattform som lanserades under Paris Fashion Week S/S18 vid Institut suédois i Marais, från den 27e september till den 2a oktober.  Showcaset verkar för att främja och förstärka den svenska modedesignkreativiteten och estetiken till en global publik. Utställningen välkomnar redaktörer, stylister, influencers och inköpare till att uppleva SS18 kollektionerna av några av Sveriges mest progressiva varumärken. Deltagande varumärken var;  ATP Atelier, BACK, Cornelia Webb, Diana Orving, HOPE, House of Dagmar, Little Liffner och Sunbuddies by Très Bien.

Swedish Fashion Now à l'Institut Suedois de Paris le 27 septembre 2017. photo © luca lomazzi

White Arkitekter gestaltade showroomet och bjöd på en installation i Institut Suédois vackra trädgård. NKs utställning – Artificiella ikoner reste till Paris för tillfället. Urbanears stod för ljud, inredning av Massproductions och Ogeborg mattor. Belysning av Wästberg. Steamery var på plats för att hjälpa varumärkena presentera sina kollektioner på bästa sätt. UPS stod för transport av kollektionerna, Air France för resor och Pernod Richard serverade Perrier-Jouët champagne under dagarna. Satsningen har inneburit ett fantastiskt samarbete med många generösa partners och sponsorer som vi vill tacka. Ett särskilt tack till Studio Bon, Patriksson Communications, BES, Anna Sennö, OFr och Beckmans Designhögskola. Initiativet öppnade kvällen den 27e september med fest i trädgården på Institut suédois, i samband med att Bon Magazine släppte sitt AW17 numret. Diana Orving bjöd på en performance, VR installation – Virtual Project av HAAL fanns att bevittna i showroomet och en visning av Beckmans Designhögskolas alumni med Hermon Mehari. DJs – Chris M (Music for Tourist), Nils Schèle (Junior Executive) och DJ Sundae (Idle Press). Kvällen fortsatte senare på La Perle.

Swedish Fashion Now à l'Institut Suedois de Paris le 27 septembre 2017. photo © luca lomazzi

Swedish Fashion Now är ett projekt initierat av ASFB, Svenska Institutet Paris och Visit Sweden inom ramen för satsningen Swedish Design Moves Paris och Designprogrammet med uppgift att stärka positionen för svensk design, arkitektur och mode internationellt.

Swedish Fashion Now à l'Institut Suedois de Paris le 27 septembre 2017. photo © luca lomazzi

 

För mer information – www.swedishfashionnow.com