Swedish Fashion Now – Paris Edition

Swedish Fashion Now är ett projekt initierat av ASFB, Svenska Institutet Paris och Visit Sweden inom ramen för satsningen Swedish Design Moves Paris och Designprogrammet med uppgift att stärka positionen för svensk design, arkitektur och mode internationellt.

Swedish Fashion Now är en global varumärkesplattform som lanseras under Paris Fashion Week S/S18 vid Institut suédois i Marais, från den 27e september till den 1e oktober. Showcaset verkar för att främja och förstärka den svenska modedesignkreativiteten och estetiken till en global publik. Utställningen välkomnar redaktörer, stylister, influencers och inköpare till att uppleva SS18 kollektionerna av några av Sveriges mest progressiva varumärken.

Deltagande varumärken är; ATP Atelier, BACK, Cornelia Webb, Diana Orving, HOPE, House of Dagmar, Little Liffner och Sunbuddies by Très Bien.

White Arkitekter har gestaltat showroomet och bjuder på en installation i Institut Suédois vackra trädgård. NKs utställning – Artificiella ikoner reser till Paris för tillfället. Urbanears står för ljud, inredning av Massproductions och Ogeborg mattor. Belysning av Wästberg. Steamery är på plats för att hjälpa varumärkena presentera sina kollektioner på bästa sätt. UPS står för transport av kollektionerna och Air France för resor och Pernod Richard serverar Perrier-Jouët champagne under dagarna.

Satsningen har inneburit ett fantastiskt samarbete med många generösa partners och sponsorer som vi vill tacka. Ett särskilt tack till Studio Bon, Patriksson Communications, BES, Anna Sennö, OFr och Beckmans Designhögskola.

Satsningen öppnar kvällen den 27e september med fest i trädgården av Institut suédois, i samband med att Bon Magazine släpper AW17 numret. Diana Orving bjuder på en performance, VR installation – Virtual Project av HAAL kommer att finnas på plats och en presentation av Beckmans Designhögskolas alumni med Hermon Mehari. DJs – Chris M (Music for Tourist), Nils Schèle (Junior Executive) och DJ Sundae (Idle Press). Kvällen fortsätter på La Perle.

För mer information – www.swedishfashionnow.com

Ses i Paris!